Regementet öppnar grindarna, sla.se

På lördag öppnas grindarna för besökare när Trängregementets dag arrangeras. Regementet, som är en av Skövdes större arbetsgivare, håller öppet under några timmar och då kan besökarna titta på uppvisningar och prata med personalen. Under dagen kommer olika fordon att visas, bland annat bandvagn och pansarterrängbil. Soldatstafett, sjukvårdsuppvisning och provsmakning av fältmat är andra inslag under dagen.

– Vi vill visa upp vad det innebär att värnplikten är tillbaka, säger regementschef Patric Hjort i ett pressmeddelande. Besökarna kommer att få en inblick i rekryternas vardag.

– Dagen är ett unikt tillfälle att träffa personalen som kan berätta om hur det är att arbeta här. Det finns en otrolig bredd mellan yrken inom försvaret, alltifrån sjuksköterskor, fordonsförare, soldater till engelsklärare, fortsätter han. Under året har regementet ökat sin styrka med 250 rekryter och det är en ökning som kommer att fortsätta framöver. Ökningen beror på den återinförda värnplikten i landet. Läs artikel