Putin säger sig vara redo för kompromisser efter långt möte med Macron – ”Han lovade att engagera sig”, svenska.yle.fi

Rysslands president Vladimir Putin säger sig vara redo för kompromisser efter ett möte med Frankrikes president Emmanuel Macron i Moskva i går kväll. Macron lade fram en rad förslag för att lindra spänningen i och omkring Ukraina.

Det var optimistiska tongångar på måndag kväll i Kreml efter det fem timmar långa mötet mellan Vladimir Putin och Emmanuel Macron. Bägge ledare försäkrade att de var förhandlings- och kompromissvilliga i konflikten i och omkring Ukraina.

Macron lade fram en rad förslag som Putin ansåg konstruktiva och som han lovade att studera noggrant. Macron föreslog bland annat att alla sidor lovar att avhålla sig från våld och att man inleder en ny strategisk dialog för att återuppliva fredssamtalen mellan Kiev och de pro-ryska separatisterna i östra Ukraina.

Putin sa att han skall studera de förslag som Macron lade fram och han lovade att göra sitt bästa för att hitta en kompromiss.

– Flera av hans idéer och förslag kan möjligen utgöra en grund för fortsatta steg. Vi kommer att göra vårt yttersta för att finna kompromisser som passar alla, lovade Putin. Läs artikel