Tre utländska soldater dödades i häftig raketattack mot amerikansk militärbas i Irak, svenska.yle.fi

Två amerikanska och en brittisk soldat har dödats i en raketattack mot en militärbas norr om Bagdad. Fem av minst tolv skadade som är i allvarligt tillstånd evakuerades från basen där flera byggnader började brinna då 15 raketer slog ner på området.

Tillsvidare okända gärningsmän avfyrade natten till torsdag ett 30-tal Katjusha-raketer mot militärbasen Camp Taji där det finns utländska soldater från flera olika länder. 18 raketer slog ner inne på det gärdade området, där de orsakade stora skador. […]

Iraks parlament röstade i januari för en resolution där man kräver att regeringen ser till att de amerikanska styrkorna lämnar landet.

USA vägrar ändå att göra det med motiveringen att Irak först måste betala tillbaka pengar som det enligt amerikanerna är skyldigt USA.

Kataib Hizbollah och andra irakiska inflytelserika shiamuslimska milisgrupper som har stort stöd i parlamentet, kräver att regeringen följer parlamentets uppmaning och slänger ut amerikanerna. Om så inte sker så hotar milisgrupperna att ta saken i egna händer.

Det verkar nu vara på gång eftersom man under de senaste veckorna har sett allt fler attacker mot USA. Läs artikel