Publikrekord när det militära och civila försvaret visade upp sig i Skåne, forsvarsmakten.se

Tillsammans med delar av Totalförsvaret bjöd Södra skånska regementet in allmänheten till en spännande dag på Revingehed där både det civila och militära försvaret visades upp.

En mulen majdag som mer liknade en höstdag hindrade inte över 23 000 personer att ta sig till Södra skånska regementet under Regementets dag. De som var på plats bjöds på stridsförevisningar, flyguppvisning med Jas 39 Gripen och flera olika utställningar med fordon och utrustning.

– Helt fantastiskt att så många ville ta del av vår verksamhet. Vi hoppades på 15 000 men det här slår alla rekord, säger major Martin Kjellman som varit projektledare för dagen.

Får rekryterna som avslutar sin grundutbildning om mindre än två veckor blev dagen extra speciell då de fick möjligheten att visa sina familjer runt sitt andra hem.

– Det är riktigt roligt att få bjuda in och visa familjen runt på området. De får ju se hur ens vardag ser ut och får se vad vi gör helt enkelt, säger vagnchefen Linnea Lindfors.

Anna Cronsell var på plats med sina två döttrar, föräldrar och sin syster med barn. De har besökt Regementets dag under flera år.

– Både jag och min syster har gjort värnplikten så vi känner att vi vill föra det vidare till våra barn. Jag tycker att det är en jättestor möjlighet för barnfamiljer att komma ut och se hur försvaret fungerar och alla annan blåljuspersonal. Läs pressmeddelande