President Sauli Niinistö i Paris: Det europeiska säkerhetssamarbetet mår bättre än någonsin tidigare, svenska.yle.fi

President Sauli Niinistö har deltagit i firandet av Frankrikes nationaldag i Paris. Finland deltog i festligheterna i egenskap av ett av sammanlagt tio europeiska länder som deltar i det så kallade europeiska interventionsinitiativet. […]

Det franska initiativet innehåller inga nya trupper eller högkvarter. Istället bygger idén på dialog och arbete på strategisk nivå mellan försvarsmakterna.

Hur mår det europeiska säkerhetssamarbetet överlag?

– Bättre än någonsin tidigare, men det är en annan sak om det här är tillräckligt. Men man fortsätter diskutera och hitta lösningar, och det är jag mycket nöjd över.

Niinistö berättar att han kommer att träffa Rysslands president Vladimir Putin inom en snar framtid. Han säger att han gärna hör vad Putin har att säga men att det här inte innebär att man skulle backa gällande de beslut som fattats sedan krisen i Ukraina.

Enligt Niinistö råder det samförstånd mellan honom och Macron om vikten av att upprätthålla en dialog med Ryssland, trots att stora uppfattningarna går isär på många punkter. Läs artikel