”Jag fortsatte i Hemvärnet för att jag vill göra skillnad”, forsvarsmakten.se

…En av hemvärnssoldaterna som hade kallats in var gruppchefen på 291:a insatskompaniet, Axel Lindstedt.

– Jag genomförde den grundläggande militära utbildningen för cirka 2,5 år sedan. Jag trivdes väldigt bra och ville fortsätta i någon form och jag tycker att Hemvärnet var ett bra alternativ. Jag har förstått att det har skett en stor förändring inom Hemvärnet, det har både skett en föryngring och utrustningen har blivit bättre. Visst har det funnits och finns säkert fortfarande fördomar om Hemvärnet. Innan jag själv blev aktiv hörde jag att det mest var gamla gubbar som lekte krig, jag vågar knappt säga det, men de kallades för ”prostatagerillan”, det kunde inte vara mer fel, sa Axel Lindstedt

De gamla fördomarna om Hemvärnet suddas ut allt mer och det uppfattas inte längre som ”skämmigt” att vara hemvärnssoldat. Hemvärnssoldaterna blir allt bättre på att lösa uppgifter och de personliga färdigheterna som hemvärnsoldater blir allt vassare. Läs artikel