Försvarsministern pratade värnplikt med soldater, skaraborgslanstidning.se

örsvarsminister Peter Hultqvist besökte på måndagen Skövde och Försvarsmakten. I en intervju berättar han om ambitionen att utveckla värnplikten, erfarenheter från sommarens skogsbränder, slutet för hans tidigare pressekreterare och om hur regeringsmakten ska försvaras.

Försvarsminister Peter Hultqvist besökte på måndagen Skövde garnison och var även ute i terrängen och träffade personal både från P4 och Trängregementet.

– Vad jag ser som oerhört viktigt i framtiden är att utveckla värnplikten. Vi har som ambition att gå från 4 000 till 8 000 värnpliktiga, sa Peter Hultqvist.

Detta var något han förde resonemang kring förutsättningarna för med personalen.

– Exakt hur det kommer att te sig för Skövde är svårt att säga idag, men det här är en av våra utbildningsorter. Jag har idag träffat värnpliktiga som övat strid i terräng och det jag upplever av dem är att de säger att utbildningen är meningsfull och att de tycker att det är intressant, sa Peter Hultqvist.

En viktig funktion värnplikten har är enligt Peter Hultqvist att väcka intresset för den militära banan hos personer som annars kanske inte skulle vandra denna väg.

– Beslutet att aktivera värnplikten var helt nödvändigt. Vi kunde inte få fulla förband tidigare, sa han. Läs artikel