Wallström vill diskutera Rysslands agerande, sverigesradio.se

Flera länder har öppnat för ytterligare sanktioner mot Ryssland efter att landet i går beslagtog tre ukrainska fartyg i sundet. Utrikesminister Margot Wallström utesluter inte samtal om hårdare sanktioner mot Ryssland.

– Förr eller senare kommer diskussionen om ytterligare sanktioner upp, det är för tidigt att gissa vart det tar vägen, men det är vad man kan göra så småningom, säger hon.

EU uppmanar Ryssland att släppa de ukrainska besättningsmännen och de tre ukrainska fartyg som Ryssland tog i beslag i går kväll. Frankrike, Tyskland och Storbritannien är några av de länder som har ställt sig bakom Ukraina efter det inträffade. Till Ekot säger Wallström, att hon är oroad över utvecklingen och den militära konfrontationen.

– Vi är oroliga när det också blir till en militär konfrontation som fallet blir i Azovska sjön, säger hon.

Flera möten på internationell nivå kommer att hållas under kvällen. Bland annat har militäralliansen Nato kallat in till ett extramöte. Även FN:s säkerhetsråd ska ta upp frågan på ett möte i kväll.

– Och då får man diskutera Rysslands agerande och uppmana Ryssland att stoppa sina aggressioner mot Ukraina, säger Margot Wallström. Läs artikel