Världsledarnas samtal om Sverige, expressen.se

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och Finlands statsminister Sanna Marin har båda hållit nya samtal med Natos generalsekretare Jens Stoltenberg. Under samtalet mellan generalsekreteraren och Turkiets president poängterade Erdogan att landets invändningar till den svenska Nato-ansökningen är ”rättmätiga och legitima”, enligt turkiska presidentkansliet.

– Båda länder borde tydligt visa att de har gett upp stödet till terrorism, att de har lyft sanktioner mot Turkiet, och att de är redo att visa allians-solidaritet, sa Turkiets president Recep Tayyip Erdogan i samtal med Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg.

Stoltenberg lyfte fram behovet att möta Turkiets förväntningar. I ett inlägg på Twitter skriver generalsekreteraren att landet ”är en värdefull allierad”, och att man uppmanat till att ”främja ett avtal om livsmedelsförsörjning” för att säkra spannmålsexporten under den osäkra perioden.

”Vi har diskuterat Finlands och Sveriges anslutning till Nato och vi har kommit överens om att vi kommer att fortsätta föra dialogen”, skriver Jens Stoltenberg. Läs artikel