Nya explosioner skakade Krim – Ryssland erkänner att det är fråga om sabotage och inte olyckor, svenska.yle.fi

På onsdagen utsattes ryska baser på den ockuperade Krimhalvön för nya attacker och väldiga rökmoln steg mot himlen. En knapp vecka efter att den ryska flygbasen Saki skakades av massiva explosioner har minst en rysk bas till på Krimhalvön angripits.

Ett stort vapenlager i Dzjankoj fördstördes i en serie massiva explosioner på onsdagsförmiddagen. Väldiga eldklot steg mot himlen när ammunitionen på basen detonerade.

Explosionerna skadade också järnvägen och en brand bröt i en transformator i närheten av basen. Dzjankoj är en viktig järnvägsknutpunkt för hela Krim. Om skadorna på banan är omfattande kan det skapa stora problem för försörjningen av de ryska styrkorna längre västerut och norrut.

Enligt det ryska försvarsministeriet orsakades explosionen av sabotage.

‒ Vi har tagit alla nödvändiga åtgärder för att eliminera följderna av sabotaget, uppgav det ryska försvarsministeriet.

Ukraina har varken bekräftat eller dementerat de ryska uppgifterna, men låter förstå att den ukrainska militären står bakom explosionerna.

‒ Operation demilitarisering som genomförs med den ukrainska militärens precision kommer att fortsätta tills hela Ukrainas territorium är fritt från ockupation. Våra soldater är de bästa sponsorerna av gott humör, skriver Ukrainas stabschef Andrij Jermak på Telegram. Läs artikel