Hele Norges Grand Old Man fyller 90! nettavisen.no

[…] Willoch mener det vil være i Vestens klare interesse at Russland ikke svekkes økonomisk.

– Der er vi kommet veldig kort, sanksjonene er der, og mange opptrer stadig som om Russland er en stor fare for Vesten. Det tror jeg for tiden ikke. Jeg er for et godt forsvar i Norge, noe jeg også mener er greit for Russland. Det hindrer at enkelte ekstremister der kan finne på noe fryktelig.

Så til stormakten Kina:

– Det er høy sannsynlighet for at Kina blir verdens største økonomi. Jeg synes ikke man skal vise ettergivenhet i prinsipielle spørsmål, men så langt som mulig utvikle et vennlig forhold til Kina, og styre unna unødvendige motsetninger.

Willoch gremmes over amerikanske tilstander:

– Der synes jeg Trump og hans følgere er utrolig kortsiktige.

Det er ikke bare Russland Willoch har endret synet på – også Midtøsten:

– Verden er blitt voldsomt forandret, sett med mine øyne så lenge jeg har vært politisk aktiv. Midtøsten har utviklet seg fra ulykke til katastrofe, sterkt påvirket av vestlige makter, sier Willoch.

– Her kan jeg komme med synspunkt i dag som vil fravike klart fra det jeg mente som ung. Läs intervjun