Det saknas en konkret plan på hur försvaret ska förstärkas, Ulf Welin, kristianstadsbladet.se

…Den största invändningen har jag dock mot alliansens strävan efter Nato-medlemskap. Varför i hela friden ska Sverige vara medlem i en allians där den främsta medlemmen är en imperialistisk supermakt med tveksam utrikespolitisk agenda och en allt annat än stabil chef i Ovala Rummet? Fortsätt att öva med Nato inom ramen för de avtal som finns, det ger välbehövlig träning till de svenska förbanden. Ett fullvärdigt medlemskap är däremot inte rätt väg att gå.

Det som borde prioriteras bör vara att få det svenska försvaret på fötter igen. För att få en snabb effekt behöver man överfinansiera försvaret under en period så att det växer i den kostym som politikerna har beställt. Att fortsätta som idag och ge försvaret småskvättar ger ingen effekt utan bidrar istället till en fortsatt underfinansiering.

Så Allan Widman: Sluta göm dig bakom svepande formuleringar och presentera i stället en plan för hur försvaret ska förstärkas. Alla vapenslag och alla förband är för få, eftersatta, dåligt bemannade och förhållandevis dåligt samövade. Hur ska en utbyggnad av försvaret se ut, när ska det vara färdigt och hur mycket ska det kosta? Tre enkla frågor som en väljare rimligtvis ska kunna få svar på. Läs artikel