Splittrade uppgifter om dödliga anfall i Mali, aftonbladet.se

Frankrikes militär meddelar att den har dödat tiotals jihadister i flyganfall i centrala Mali under helgen. Samtidigt vittnar människor på marken om hur ett bröllopsfirande blivit bombat av en helikopter.

Det är oklart om det är skilda händelser eller skilda beskrivningar av samma händelse. Uppgifter om att något skett i byn Bounti började florera i sociala medier i söndags.

– Rapporter som har med ett bröllop att göra stämmer inte överens med observationer som gjordes, säger en talesperson för den franska militären till AFP.

Enligt den franska kungörelsen var det stridsflygplan som dödade jihadister någonstans i centrala Mali efter att gruppen i fråga följts i flera dagars tid. En militär källa säger till nyhetsbyrån att det inte råder några tvivel kring vilka som var måltavlor.

Invånare i Bounti beskriver hur en ensam, lågt flygande helikopter öppnade eld mot en folksamling mitt på dagen. Ahmadou Ghana berättar för AFP att folk fick springa för sina liv och att 19 personer dödades, varav två var hans bröder. Läs artikel